3D scanning voor de sector offshore

Bespaar tijd en geld met een 3D scan.

Haal deadlines

Geen onaangename verrassingen

Bespaar kosten

Vermijd extra manuren

Bespaar materiaal

Efficiënte pre-productie bespaard materiaal

3D Scans voor offshore

Te weinig inzicht in een aankomend project kan grote gevolgen hebben: Deadlines worden gemist. Onverwacht hoge extra kosten. Of zelfs het verlies van opdrachtgevers.

​We hebben het dan over zaken als:

 • Onvoldoende zicht op de afwijkingen t.o.v. het ontwerp.
 • Inzet van kranen die niet toereikend zijn voor de opdracht.
 • Onbekende leidingen die niet in het ontwerp zijn meegenomen.

​​Een 3D model van de huidige situatie geeft u inzicht in het snel lokaliseren van de exacte afmetingen van uw topside, jacket of module zonder dat u of uw collega’s daarvoor in het veld een opname hoeven te doen.

Deze kennis op voorhand beschikbaar hebben geeft u de mogelijkheid om met de juiste mensen, het juiste gereedschap én de juiste materialen de uitvoering in te gaan zodat u zowel tijd als geld bespaard.

Interesse om een samenwerking te bespreken?

1

Neem contact op

Bel, mail of laat uw gegevens achter.

2

Vrijblijvend gesprek

We bespreken de situatie van uw project.

3

Offerte op maat

U krijgt een maatwerk plan.

“Sinds 3Dscannen.nl een 3D scan heeft gemaakt van een koeltechnisch machineframe, hebben wij eindelijk duidelijkheid over de correcte maatvoering”

~ Glerum Koel- en Klimaattechniek

Google Review

Zonder inzicht in de bestaande situatie kun je niet plannen.

A wise man once said: “De realiteit is een slechte afspiegeling van de theorie.” Afwijkingen tijdens de fabricage ontstaan altijd, denk hierbij aan de tussenafstand van guiding pods die niet overeenkomen met ontwerp of gefabriceerd zijn met een verkeerde diameter. Voor een fit-up wilt u dit in het QC proces afgekaart hebben en er niet op de yard achter komen dat de lengte niet klopt, er bepaalde onderdelen missen of zaken niet op de juiste positie zitten.

Dit geldt met name ook voor fabricage off-site. Na afname zullen de kosten om dit soort problemen op te lossen vaak uit eigen zak moeten komen. Allemaal tijd, geld en materiaal verlies dat vermeden had kunnen worden.

Sterker nog, dit HOORT vermeden te worden. Daarom verzorgen wij 3D scans zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

Een 3D scan maakt de bestaande situatie inzichtelijk.

Een 3D scan brengt uw project met uiterste precisie in kaart. Hierdoor weet u exact waar eventuele afwijkingen zich bevinden voordat onderdelen geplaatst worden of afgenomen bij uw off-site contractor.

Zo komt u niet voor onnodige verrassingen te staan. Blijft de planning intact. En bespaart u op manuren en materieel.

Een greep uit de soorten 3D scans die we al voor industriële bedrijven hebben gedaan:​

 • Dimensional control metingen pre- en post weld.
 • Volledige topside scan pre-loadout.
 • Afwijking voet jacket.
 • 3d scan guiding pod levels bij offsite contractor. 
 • Controle scans junktion bij contractor.

Een 3D scan in drie stappen

 • Scannen
 • Koppelen
 • Modelleren

Als eerst brengen we uw situatie in kaart met een 3D scanner. Daarna wordt op kantoor de data ingelezen en worden alle scans aan elkaar gekoppeld. De laatste stap is het vertalen van de verkregen puntenwolk in een 3D model.

Onze 3D scan

3dscannen.nl maakt gebruik van de nieuwste Leica scanners en total stations voor de inwinning van de data. Bij de koppeling van de scans worden er op kantoor als extra kwaliteitscontrole extra metingen van het total station toegevoegd om zo de kwaliteit en de precisie van de totale puntenwolk te waarborgen.

​Het kan ook voorkomen dat u enkel onze ondersteuning nodig heeft bij het scannen, het koppelen of enkel het modelleren. Plan ook hiervoor gerust een kennismaking in.

Before_Image
Scan
After
3D model
tpgb_sepIcon

Klik op de afbeelding om de slider te bewegen

“Wij hebben diverse gieken laten inmeten met behulp van 3D scans, wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat.”

~ Pladdet

Google Review

Een mogelijke samenwerking bespreken?

Neem vrijblijvend contact op met ons. U kunt ons bellen, een WhatsApp bericht sturen of het onderstaande formulier invullen: