3D scanning voor de sector woning- en utiliteitsbouw

Bespaar tijd en geld met een 3D scan.

Haal deadlines

Geen onaangename verrassingen

Bespaar kosten

Vermijd extra manuren

Bespaar materiaal

Efficiënte pre-productie bespaard materiaal

3D Scans voor woning- en utiliteitsbouw

Te weinig inzicht in een aankomend project kan grote gevolgen hebben: Deadlines worden gemist. Onverwacht hoge extra kosten. Of zelfs het verlies van opdrachtgevers.

​We hebben het dan over zaken als:

  • Hoogtes bovenkant draagmuren woning.
  • Scheefstand van de muren.
  • Niveauverschillen tussen verschillende verdiepingen.

​​​Een 3D model van de huidige situatie geeft u inzicht in de muur posities, draagbalken, vloerhoogtes, oppervlak van de ruimte, e.t.c.

Deze kennis op voorhand beschikbaar hebben geeft u de mogelijkheid om met de juiste mensen, het juiste gereedschap én de juiste materialen de uitvoering in te gaan zodat u zowel tijd als geld bespaard.

Interesse om een samenwerking te bespreken?

1

Neem contact op

Bel, mail of laat uw gegevens achter.

2

Vrijblijvend gesprek

We bespreken de situatie van uw project.

3

Offerte op maat

U krijgt een maatwerk plan.

“3Dscannen.nl kent zijn werk door en door.
Dankzij de 3D scans hebben wij onze stelling met krimpfolie perfect kunnen aanpassen aan het bestaande oude gebouw.”

~ Wrap and Seal

Google Review

Zonder inzicht in de bestaande situatie kun je niet plannen.

“De oplegging van de draagbalken op de achtergevel blijkt anders te zijn dan we dachten. Doordat de zij- en voorgevel geen 90° vormen kunnen we de gevel niet aansluiten op het pand ernaast zonder dat er een knik zichtbaar wordt. Er zit nogal wat verschil tussen de aangenomen vloerhoogtes en de gemeten vloerhoogtes.”

Deze voorbeelden worden werkelijkheid als je op voorhand geen inzicht hebt in de bestaande situatie. Dit kost allemaal tijd, geld en materiaal verlies dat vermeden had kunnen worden.

Sterker nog, dit HOORT vermeden te worden. Daarom verzorgen wij 3D scans zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

Een 3D scan maakt de bestaande situatie inzichtelijk.

Door in de ontwerpfase te werken met een 3d model van de huidige situatie kunnen problemen zoals onbekende dak/draagbalk constructies, vloerniveau verschillen en muur posities en scheefstand vermeden worden. Door deze uitdagingen vroegtijdig in beeld te hebben zorgt u ervoor dat er in de uitvoering geen onnodig tijdverlies is, de inzet van personeel efficiënt verloopt en het juiste materieel en materiaal aanwezig is.

Een greep uit de soorten 3D scans die we al voor bouwbedrijven hebben gedaan:​

  • Oplegconstructie draagbalken bepalen t.b.v. houtskeletbouw.
  • Vloerniveaus verdiepingen en per ruimte bepalen.
  • Monumentaal pand vastleggen en modelleren.
  • Appartementen complex modelleren en vloerplannen inpassen.

Een 3D scan in drie stappen

  • Scannen
  • Koppelen
  • Modelleren

Als eerst brengen we uw situatie in kaart met een 3D scanner. Daarna wordt op kantoor de data ingelezen en worden alle scans aan elkaar gekoppeld. De laatste stap is het vertalen van de verkregen puntenwolk in een 3D model.

Onze 3D scan

3dscannen.nl maakt gebruik van de nieuwste Leica scanners en total stations voor de inwinning van de data. Bij de koppeling van de scans worden er op kantoor als extra kwaliteitscontrole extra metingen van het total station toegevoegd om zo de kwaliteit en de precisie van de totale puntenwolk te waarborgen.

​Het kan ook voorkomen dat u enkel onze ondersteuning nodig heeft bij het scannen, het koppelen of enkel het modelleren. Plan ook hiervoor gerust een kennismaking in.

Before_Image
Scan
After
3D model
tpgb_sepIcon

Klik op de afbeelding om de slider te bewegen

“Het is prettig samenwerken met 3Dscannen.nl, ze reageren snel en zijn vakbekwaam. Het product ziet er altijd goed uit!”

~ Het Veldwerk Bureau

Google Review

Een mogelijke samenwerking bespreken?

Neem vrijblijvend contact op met ons. U kunt ons bellen, een WhatsApp bericht sturen of het onderstaande formulier invullen: