3D scanning voor de sector infrastructuur

Bespaar tijd en geld met een 3D scan.

Haal deadlines

Geen onaangename verrassingen

Bespaar kosten

Vermijd extra manuren

Bespaar materiaal

Efficiënte pre-productie bespaard materiaal

3D Scans voor infrastructuur

Te weinig inzicht in een aankomend project kan grote gevolgen hebben: Deadlines worden gemist. Onverwacht hoge extra kosten. Of zelfs het verlies van opdrachtgevers.

​We hebben het dan over zaken als:

 • Doorrijhoogtes van portalen, viaducten en tunnels.
 • Afschot en afvoer regenwater van de huidige situatie.
 • Landhoofd vorm en posities.

​​​Een 3D model van de huidige situatie geeft u inzicht in het snel lokaliseren van de exacte afmetingen van het kunstwerk of afschot van de wegen, kolk locaties en opstal langs de route zoals lichtmasten e.d.

Deze kennis op voorhand beschikbaar hebben geeft u de mogelijkheid om met de juiste mensen, het juiste gereedschap én de juiste materialen de uitvoering in te gaan zodat u zowel tijd als geld bespaard.

Interesse om een samenwerking te bespreken?

1

Neem contact op

Bel, mail of laat uw gegevens achter.

2

Vrijblijvend gesprek

We bespreken de situatie van uw project.

3

Offerte op maat

U krijgt een maatwerk plan.

“3Dscannen.nl is erg professioneel, heeft sterke vaardigheden en levert kwalitatief zeer goed werk!”

~ Beyond Engineering

Google Review

Zonder inzicht in de bestaande situatie kun je niet plannen.

“Die put blijkt hoger te liggen dan we dachten. Hoe gaan we het asfalt hier op aanpassen? Die huidige trottoirband zie ik hier niet op tekening, als die eruit moet kan Jan wel terugkomen met zijn kraan. Op tekening zouden dit klinkers moeten zijn maar ik sta hier op een betonnen plaat. Wie gaat dit weg hakken?”

Deze voorbeelden worden werkelijkheid als je op voorhand geen inzicht hebt in de bestaande situatie. Dit kost allemaal tijd, geld en materiaal verlies dat vermeden had kunnen worden.

Sterker nog, dit HOORT vermeden te worden. Daarom verzorgen wij 3D scans zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

Een 3D scan maakt de bestaande situatie inzichtelijk.

Door bij het ontwerp te werken met een 3d model van de huidige situatie kunnen problemen zoals aansluitingen op bestaande kunstwerken, wegen of afwateringssystemen vermeden worden. Door deze uitdagingen vroegtijdig in beeld te hebben zorgt u ervoor dat er in de uitvoering geen tijdverlies is en de inzet van zowel personeel als machines efficiënt verloopt.

Een greep uit de soorten 3D scans die we al voor infra bedrijven hebben gedaan:​

 • Doorrijhoogte bepaling viaduct.
 • Afschot en afwatering wegdeel.
 • Kartering doorgaande weg incl opstal.
 • Dwarsprofielen genereren. 
 • Ophaalbug met landhoofden.

Een 3D scan in drie stappen

 • Scannen
 • Koppelen
 • Modelleren

Als eerst brengen we uw situatie in kaart met een 3D scanner. Daarna wordt op kantoor de data ingelezen en worden alle scans aan elkaar gekoppeld. De laatste stap is het vertalen van de verkregen puntenwolk in een 3D model.

Onze 3D scan

3dscannen.nl maakt gebruik van de nieuwste Leica scanners en total stations voor de inwinning van de data. Bij de koppeling van de scans worden er op kantoor als extra kwaliteitscontrole extra metingen van het total station toegevoegd om zo de kwaliteit en de precisie van de totale puntenwolk te waarborgen.

​Het kan ook voorkomen dat u enkel onze ondersteuning nodig heeft bij het scannen, het koppelen of enkel het modelleren. Plan ook hiervoor gerust een kennismaking in.

Before_Image
Scan
After
3D model
tpgb_sepIcon

Klik op de afbeelding om de slider te bewegen

“3Dscannen.nl is zeer vakbekwaam en behulpzaam in het leveren van 3D scan data.”

~ Paul van der Linden

Google Review

Een mogelijke samenwerking bespreken?

Neem vrijblijvend contact op met ons. U kunt ons bellen, een WhatsApp bericht sturen of het onderstaande formulier invullen: